Nyheter

Släktforskarförbundet

Föreningsbesök
Förbundsstyrelsen vill stärka sina kontakter med medlemsföreningarna.

Styrelseledamöterna vill komma på besök till föreningarna, berätta om förbundet och diskutera frågor av gemensamt intresse. Men föreningarna måste ta initiativ när det gäller tidpunkt och former för besöken. Det kan vara fråga om presentationer vid årsmöten eller andra medlemsmöten men också om att komma till sammanträden med föreningsstyrelserna och då få möjlighet till djupare diskussioner.

Efter stämman i Växjö har förbundsstyrelsen gjort en ny fördelning av ansvaret för föreningskontakter, baserad på landskap. Vår kontakt på förbundet:

Kerstin (Chris) Bingefors: Geografiskt ansvarsområde: Uppland, Gästrikland, Närke.

För mer information om henne och andra i styrelsen och deras ansvarsområden se Släktforskarförbundets hemsida

DIS-MITT

DIS-Mitt inbjuder till

Workshop om Disgen i Gävle

 

  • Information om nyheter i Disgen 2018.1
  • Allmänna frågor
  • Är det någon specifik fråga/problem som du vill ta upp för genomgång, mejla detta till Olle i förväg. Ex-vis; Ortträdet & kartan, Kartförrådet, Källor, Flaggor, Sökfunktionen, Analysera/ kontrollera notiser,
    Justera faddrar, Utskrifter, Export/Import

Disgen Coach; Olle Olsson, mejl; olle.olsson.gavle@gmail.com

Lokal; ABF, Brunnsgatan 56, Gävle (lokalen Sandler)

Datum; 19 september 2018, kl 18:30

 

För Dis-Mitt/

Ann-Katrine Östling

Inställd släktforskarkurs

Tyvärr blev höstens kurs i släktforskning inställd då deltagandet var för lågt. Till våren drar en ny kurs igång och vi återkommer senare med datum för den.

Kursen kommer att vara i 10 veckor till en kostnad av 850 kr. I detta pris ingår Arkiv Digital att fritt använda under kurstiden. Känner du någon som skulle vara intresserad av att lära sig mer, håll koll åt dem i tidningen eller tipsa dem om att besöka sidan.

Släktforskardagarna

1-2 September så är det Släktforskardagarna i Växjö, vi kommer inte att delta aktivt på mässan men vi kommer att ha två utsända som besöker evenemanget och som sedan kommer att lämna rapport både via hemsidan och tidningen. De kommer att besöka tre olika föreläsningar och rapporter från dessa kommer givetvis att vidarebefordras i tidigare nämnda forum.

Släktforskardagarna