Intresse för digital utbildning?

Styrelsen vill kontrollera om det kanske finns intresse hos medlemmarna i dessa tider att ha digital utbildning i form av programmet Zoom.

Zoom är en programvara som tillåter videokonferanser och utbildningar med ljud och bild. Den innehåller även en chattfunktion och en del annat användbart. Vill man delta aktivt så krävs minst en mikrofon och gärna en webbkamera.

Det bästa med Zoom är att vi som förening kan driva verksamhet från vilken plats som helst, vi är inte låsta till att finnas enbart på lokalen utan man kan ha kurser i hemmiljö där varje deltagare sitter hemma i lugn och ro.

Genom att föreläsaren ”delar sin skärm” med deltagarna kan man enkelt följa med vad som händer, och dessutom om man anväder en webbkamera, se och prata med alla kursdeltagare och kursledaren. Det blir nästan som att sitta i samma rum. Detta verktyg är också utmärkt att köra årsmöten på vid dessa tider.

Om intresse finns så skriv gärna en rad till styrelsen och berätta om detta skulle vara intressant, det medför en årlig kostnad på ca 1400 kr för att få en licens som gör det möjligt att vara 100 personer utan tidsbegränsning. Gratisvarianten har en tidsbegränsning på 40 minuter/möte och det hinner man inte så mycket på.