Varför bli medlem?

Här förklarar vi varför vi tycker att just du ska bli medlem.

För det första har vi en egen lokal där man i lugn och ro kan forska utan andra störande element än andra hängivna släktforskare.

Våra programvaror är det andra argumentet. Våra tre forskningsdatorer innehåller Arkiv digital, folkräkningar 1880, 1890, 1900, 1910, 1970, 1980, 1990, Emibas, Emigranten, Rotemannen 3, Dödskivan 7, Begravda i Sverige 2 samt flera andra bra att ha skivor för släktforskning.

Tredje orsaken till att bli medlem är vårt bibliotek med både lokala böcker samt landsomfattande litteratur. Vi har även utbytestidnigar från andra släktforskarföreningar. Skulle det vara någon som har gamla microfiche kort har vi också två maskiner att läsa dessa i, föreningen har egna sådana kort också för vissa specifika platser.

Vi driver våra öppet hus dagar i syfte att hjälpa folk att komma igång med sin forskning och även locka nya medlemmar till vår förening eftersom dessa dagar är till för alla. Du behöver alltså inte vara medlem för att besöka oss onsdagar kl 17-19 eller söndagar kl 11-13. Däremot är det en service vi erbjuder som förening.

Vi utbildar i egen regi och i samarbete med ABF. Vissa kurser är enbart för medlemmar och drivs då helt av oss, andra kurser som är för allmänheten som tex grundkurs i släktforskning gör vi i samarbete med ABF.