Varför bli medlem?

Föreningen har en egen lokal på Gesällvägen 13, med ingång från Hedåsvägen, i Sandviken där man i lugn och ro kan forska och träffa andra släktforskare. Det finns WiFi i lokalen.

På våra forskningsdatorer finns det Arkiv digital, Folkräkningar 1880, 1890, 1900, 1910, 1970, 1980, 1990, 2000, Emibas, Emigranten, Rotemannen 3, Dödskivan 9, Begravda i Sverige 2, Smedsskivan 12 och Vallon 6. Vi utökar våra samlingar allteftersom det kommer ut nya databaser som kan vara av intresse för våra medlemmar.

Fyra gånger per år kommer vår medlemstidning Stamträdet ut. Där kan du bland annat läsa andra forskares betraktelser och så klart få publicera din egna berättelse. Även stort som smått och annat trevligt. Vad som är på G och vad som varit.

Vi har även ett bibliotek med både lokala böcker och mer landsomfattande släktforskarlitteratur.

I biblioteket finns även tidningar från andra släktforskarföreningar. Skulle det vara någon som har gamla microfiche kort så har vi två läsare, föreningen har även en del egna kort för vissa specifika platser.

Under våra Öppet Hus-tider kan du komma och ta del av vårt material och träffa andra släktforskare. Kanske du stött på något problem och behöver hjälp? Eller kanske du har kunskapen som hjälper någon annan. Eller varför inte bara komma förbi och ta en fika i lokalen.

I släktforskarförbundets ”rötterbokhandel” har du som är medlem i en släktforskarförening rabatterade priser på böcker och CD-skivor. Du har även som medlem 100 :- rabatt på en årsprenumeration av magasinet ”Släkthistoriskt forum”. Det är Sveriges Släktforskarförbund som ger ut den. Där varvar de historiska tillbakablickar med konkreta tips på hur du löser släktforskningens små och stora mysterier. Rabattkod finns i vår medlemstidning Stamträdet och i lokalen på Gesällvägen 13.

Medlemsavgiften för 2024 är 225:-/år för enskild medlem eller 300:- för familj.

Betalas in på Bankgiro 745-3277

Eller Swish: 123 456 61 05

Uppge för- och efternamn, telefonnummer och e-postadress.