Varför bli medlem?

Här förklarar vi varför vi tycker att just du ska bli medlem.

För det första har vi en egen lokal där man i lugn och ro kan forska utan andra störande element än andra hängivna släktforskare.

Våra programvaror är det andra argumentet. Våra fyra forskningsdatorer innehåller Arkiv digital, folkräkningar 1880, 1890, 1900, 1910, 1970, 1980, 1990, 2000, Emibas, Emigranten, Rotemannen 3, Dödskivan 8, Begravda i Sverige 2, Smedsskivan 12 och Vallon 6 samt flera andra bra att ha skivor för släktforskning.

Tredje orsaken till att bli medlem är vårt bibliotek med både lokala böcker samt landsomfattande litteratur. Vi har även utbytestidnigar från andra släktforskarföreningar. Skulle det vara någon som har gamla microfiche kort har vi också två maskiner att läsa dessa i, föreningen har egna sådana kort också för vissa specifika platser.

Vi driver våra öppet hus dagar i syfte att hjälpa folk att komma igång med sin forskning och även locka nya medlemmar till vår förening eftersom dessa dagar är till för alla. Du behöver alltså inte vara medlem för att besöka oss onsdagar kl 17-19 eller söndagar kl 11-13. Däremot är det en service vi erbjuder som förening. Från och med februari 2022 erbjuder vi även hjälp till våra medlemmar onsdagar 10-12.

Vi utbildar i egen regi och i samarbete med ABF. Vissa kurser är enbart för medlemmar och drivs då helt av oss, andra kurser som är för allmänheten som tex grundkurs i släktforskning gör vi i samarbete med ABF.

I rötterbokhandeln kan du dessutom köpa böcker och CD-skivor till rabatterade priser genom att vara medlem i en släktforskarförening, vi ser då gärna att du är medlem i just vår förening.

Släkthistoriskt forum är ett magasin skapat av Släktforskarförbundet och varvar historiska tillbakablickar med konkreta tips på hur du löser släktforskningens små och stora mysterier. Som medlem kan alla paket där släkthistoriskt forum ingår köpas till rabatterat pris med en rabattkod som finns i tidningen (Stamträdet nr 4/21) men även i lokalen på Gesällvägen 13. Magasinet är inte vinstdrivande och allt överskott går tillbaka in i verksamheten.